Kamperen en outdooractiviteiten: kenmerken van een goede trekking rugzak

Camping Blog

U heeft plannen om de wereld te gaan rondtoeren voor een aantal maanden. Of u wilt een wandelvakantie gaan starten. Tijdens dit soort vakanties betekent het vaak dat u geen auto bij u heeft of verblijft op een vaste plek. Daardoor zult u gedurende uw vakantie compleet afhankelijk zijn van uw rugzak. Het is daarom van groots belang dat u over een goede rugzak bezit waar u ook daadwerkelijk van op aan kan. De eerste de beste rugzak volstaat in dit geval vaak niet. Maar wat maakt een rugzak dan geschikt om zulke gedurfde vakanties te gaan ondernemen?

De inhoud van een trekking rugzak

Een heel belangrijk item is de grote van de rugzak. Wanneer een rugzak te klein is, brengt dit alleen maar ongemak met zich mee. Dat betekent namelijk dat niet al uw benodigde spullen er in passen. Houdt u te veel ruimte over, dan komt dat het draagcomfort zeker niet ten goede. Het is daarom ook aan te raden om eerst te bekijken wat u allemaal mee wilt nemen op uw reis. Denk eens na over hoe lang uw vakantie gaat duren. Voor een paar dagen pakt u toch net even wat andere spullen in dan voor een paar maanden. En op welke plekken gaat u overnachten? Moet er bijvoorbeeld een tent, slaapmat en kookgerei mee? In dat geval mag u toch al snel denken aan een backpack van 70 liter. Wanneer de overnachtingen voornamelijk in hostels, hotels en B&B's gaan plaats vinden, zal een inhoud van 55 liter ook wel volstaan.

Het comfort van een trekking rugzak

Natuurlijk is het van groots belang dat u een goed passende rugzak op uw rug draagt. Bedenk dat de tas misschien wel voor meerdere uren achter elkaar over uw schouders hangt. Ga daarom gewoon eens voelen wat u fijn vindt te dragen. En probeer daarbij vooral verschillende merken uit. Per merk en tas kan het draagsysteem namelijk ook nog anders zijn. Let ook op het aantal vakken en wat u handig zult vinden. Sommige tassen hebben bijvoorbeeld een voorkant waar u uw toiletspullen in kunt houden. Het voorkomt onnodig zoekwerk. Als u naar gebieden gaat waar het meestal droog is, zult u niet zo snel een regenhoes nodig hebben. Maar iemand die de koudere en nattere gebieden opzoekt, zal niet zonder kunnen. Al met al komt er nog genoeg bij kijken van het uitkiezen van de perfecte rugzak. Ga niet over een nacht ijs om de juiste beslissing te maken.

Delen

20 juli 2017

Kamperen en buitenactiviteiten

Hoi, welkom! Mijn naam is Pjotr en hier schrijf ik alles over kamperen en buitenactiviteiten. Al van kleins af aan ging ik iedere zomer graag met mijn familie kamperen. Of het nou met een tent achterin, een vouwwagen of een kant-en-klare tent op locatie was, kamperen is iets wat ik altijd al graag heb gedaan! Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd en tijdens vakanties de buitenwereld op te zoeken en ik ben het liefst de hele dag actief bezig. Daarom vind ik het tevens geweldig om deze passie te delen door hierover te schrijven. Wat jij dan weer hier kunt teruglezen. Wat heb je nodig op te kamperen of intense buitenactiviteiten te ondernemen? Lees het hier op mijn blog.